16 candidați din România au trecut în următoarea etapă din procesul Agenției Spațiale Europene de recrutare de astronauți

128 de vizualizări
agentia spatiala europeana
Foto: Agenția Spațială Europeană
Agenția Spațială Europeană estimează că va anunța cine sunt astronauții și astronauții de rezervă selectați în toamna anului 2022, scrie Agenția Spațială Română.

În total, 1361 de persoane au fost invitate în faza 2-1 a procesului de selecție a astronauților Agenției Europene Spațiale (ESA), 530 de femei și 831 de bărbați și cel puțin trei candidați din fiecare Stat Membru.

Din România s-au înscris 255 de persoane, 55 de femei și 199 de bărbați și doar 16 candidați au fost aleși pentru următoarea probă.

După o etapă extensivă de screening, cei 16 candidați români vor trece printr-o zi întreagă de teste ale performanței psihologice la sediu din Europa.

În următoarea fază au fost invitați și 27 de candidați ce au aplicat pentru postul vacant de astronaut cu dizabilități.

Candidații care trec cu succes de această fază, vor participa la un set de teste psihologice pe bază de interviu și teste de grup, după care va urma testare medicală. Pentru cei care trec mai departe de aceste etape, urmează rundele de interviuri. ESA estimează că va anunța cine sunt astronauții și astronauții de rezervă selectați în toamna anului 2022. Întregul proces de selecție va dura un an și jumătate (n. red. a început în iunie 2021).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Ministerul Educației schimbă Legea învățământului superior, prin ordonanță de urgență, la mai puțin de două luni după promulgare și cu câteva zile înainte să intre în vigoare – proiect / Sunt vizate 3 modificări, inclusiv problema echivalării diplomelor de studii de lungă durată, care în forma actuală “ar crea confuzii, aplicare neunitară și tratament discriminatoriu”

Ministerul Educației a pus, vineri, în consultare publică un proiect de ordonanță de urgență ce vizează modificarea Legii Învățământului Superior, la mai puțin de două luni de când a fost…
Vezi articolul

Sindicatele din educație, despre creșterile cu aproape 300% ale salariilor profesorilor prezentate de ministrul muncii: Sunt cifre eronate. Ne simțim folosiți în campania electorală

“Ministrul Muncii prezintă în spațiul public cifre eronate privind creșterile de salarii din educație”, anunță Federația Sindicatelor Libere din Învățământ. Reacția FSLI, unul dintre cele două mari sindicate din învățământul…
Vezi articolul

Nu putem tăia de la Educație, anunță Ligia Deca, în contextul reducerilor de cheltuieli cerute de premier. Ministra vrea bani în plus la rectificare / În decembrie spunea că bugetul de 2,1% din PIB e „acoperitor“

„Din păcate, Ministerul Educației nu poate face reduceri bugetare“, a declarat Ligia Deca la finalul dezbaterilor de miercuri, din Camera Deputaților, pe marginea legilor Educației. Aceasta a fost întrebată de…
Vezi articolul