141.600 de tablete de la Orange au fost livrate pentru elevii din aproximativ 10.000 de școli. Compania anunță că părinții au un număr Telverde pentru informații despre dispozitive

533 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Peste 141.600 de tablete cu internet nelimitat pentru 24 de luni, furnizate de Orange, au fost livrate, în programul național „Școala de acasă”, către 24 de ISJ-uri, inspectoratele fiind cele care le trimit spre unitățile de învățământ, se arată într-un comunicat de presă primit de Edupedu.ro. Compania a câștigat două din cele trei runde de licitații organizate de Ministerul Educației prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate (ONAC). Echipamentele vin în sprijinul copiilor din aproximativ 10.000 de unități de învățământ, iar livrarea s-a terminat pe 14 decembrie.

Tabletele au suita educațională instalată și sunt conectate la un soft de management al device-urilor (MDM). Soft-ul MDM furnizat de Orange permite o gestionare centralizată a echipamentelor, la nivel de ISJ, accesarea aplicațiilor pentru școală online și securizarea tabletelor împotriva fraudei sau înstrăinării. De asemenea, a fost pus la dispoziție un număr de Telverde și o echipă de call center la care pot apela atât ISJ-urile, cât și părinții care au nevoie de informații cu privire la serviciile de conectivitate.

De asemenea, Orange a mai anunțat că organizează webinare online pentru a prezenta ISJ-urilor soft-ul MDM și cum se folosește pentru un mai bun control asupra tabletelor din gestiune.

Primele 82.800 de tablete livrate de Orange au ajuns deja către elevi. Ele au fost distribuite etapizat, pe o perioadă de două luni, începând cu 11 septembrie, în București și județele: Alba, Argeș, Brașov, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Ifov, Mureș, Prahova, Sibiu și Teleorman.

După câștigarea ultimei licitații din programul național „Școala de acasă”, Orange a început, pe 20 noiembrie, livrarea etapizată a altor 58.800 de tablete, în mai puțin de o lună, în județele Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Cluj, Maramureș, Neamț, Satu-Mare și Sălaj, se mai arată în comunicatul de presăa l companiei.

Ministerul Educației a organizat nu mai puțin de trei runde de licitații prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate (ONAC). Prima rundă a fost câștigată de Orange, a doua de Vodafone, iar ultima de ambele firme (Vodafone și Orange).

Sursă foto: Pixabay

Citește și:
Tabletele pentru elevi, livrate parțial în 18 județe și complet în restul, anunță ministrul Educației la trei luni de la începutul anului școlar – termenul promis inițial / Livrarea nu înseamnă că dispozitivele au ajuns la copii, sesizează părinții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației spune că nu există riscul ca elevii să nu primească manuale la început de an școlar / Sunt totuși câteva cazuri punctuale la clasa a V-a și a X-a unde pentru început vor fi doar în format online, spune secretarul de stat Bogdan Cristescu

Întrebat în conferință de presă dacă toți elevii vor avea manuale școlare la începutul anului, pe 5 septembrie, ministrul a dat asigurări că “nu există riscul ca elevii să nu…
Vezi articolul

Primarul Brașovului vrea să introducă „Masa caldă în şcoli” pentru toți elevii din județ, pe modelul orașului francez Tours, care are o bucătărie centrală unde sunt gătite zilnic 8.000 de mese pentru școli

Primarul Brașovului, Allen Coliban, vrea să implementeze în municipiu mai multe proiecte inspirate din modelul francez al oraşului Tours, pe care l-a vizitat la sfârşitul lunii trecute, printre care „Masa…
Vezi articolul

Simularea Evaluării Naționale de la clasa a VIII-a să fie susținută și de elevii de clasa a VII-a, corigențele să fie date înaintea examenului, iar școlile să completeze în SIIIR și caracteristici ale profesorilor, recomandări în raportul pentru neprezentarea a peste 7 mii de elevi la examenul din 2023

Simularea Evaluării Naționale de la clasa a VIII-a ar trebui să fie dată și de elevii de clasa a VII-a, este una dintre propunerile făcute de cercetătorii de la IȘE,…
Vezi articolul