14 profesori au fost premiați la Gala Merito pentru inovaţie în educație

8.021 de vizualizări
Foto: Gala Merito
14 profesori din învăţământul preunivesitar public, din toată ţara, au fost premiaţi, aseară, la Gala Merito, pentru inovație în educație, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. „Laureaţii sunt exponenţi ai profesorilor care învaţă continuu, inovează, îşi duc practicile mai departe în afara claselor lor şi răspândesc Educaţie de calitate acolo unde nu există acces la aceasta”, se arată în comunicat.

Iată cine sunt cele 14 cadre didactice premiate:

Mădălin Ghiuler este profesor de matematică in Focșani și „reușește printr-o abordare personală să determine elevii să învețe matematica prin logică”, potrivit sursei citate. Elisabeta Niță este atât profesoară de matematică, cât si terapeut pentru copiii cu afecțiuni oncologice din programul „Școala de Spital” în cadrul Institutelor Oncologice din București.

Un alt premiat este Sorin Haiduc din Arad, „profesor de matematică și director care conduce prin exemplu, demonstrând că un lider nu se impune forțat, ci influențează cadrele didactice să exceleze, ei fiind la baza sistemului educațional”, conform sursei citate.

Anca Dediu este învățătoare si directoare în Cudalbi și „găsește mereu metode inovative de a menține interesul crescut al elevilor față de școală și față de protejarea mediului înconjurător”. Gabriella Zsombori, „după ce a predat la Universitate, a decis sa revină la liceu și să transmită pasiunea ei pentru matematică atât elevilor, cât și copiilor înscriși la Asociația Simplex”.

Liliana Olărașu – profesoară de matematică din Iași care a pus bazele proiectului L.I.R.A, „lecturez, înțeleg, rezolv și aplic”, un proces de învățare mai ușor pentru elevii ei.

Soții Nicoleta şi Emil Munteanu din Iași „combină perfect pasiunile lor pentru proză, teatru și poezie pentru a oferi elevilor un pachet complet pentru a-și dezvolta atitudinea culturală.” Învățătoarea Liliana Chivulescu din Dâmbovița „s-a întors în satul natal pentru a pune amprenta asupra viitoarelor generații, ajutându-i pe elevi să înțeleagă că școala este doar o etapă care te pregătește pentru viața reală”.

În anunț se arată că un alt premiat este profesorul Ion David Pirneci din Sohatu care a implicat întreaga comunitate în renovarea școlii și care își provoacă mereu elevii să evolueze atât academic, cât și în plan personal. Laura Felea, prin activitatea ei din cadrul Palatului Copiilor din Tulcea, reușește să cultive elevilor ei, pe lângă partea academică și abilități de voluntariat, implicare si vorbit în public, conform comunicatului.

Daniel Petrule din Brașov, fost jucător de rugby, a devenit profesor şi director, care, prin proiectele sale, dezvoltă elevilor comportamente apreciate în societate, competențe digitale, dar și spiritul de echipă, potrivit organizatorilor.

Laura Piros, premiată în proiectul „Creator în educație”, „își dorește să formeze copii autonomi, responsabili, cu un set de valori bine puse la punct și care să se descurce în fața provocărilor”. Educatoarea Anca Mezei din Săcele – „un exemplu de reușită, perseverență și umanitate, un stâlp al comunității, care se simte datoare să sprijine copiii din orașul natal în a-și urma visele și a pune umărul pentru reducerea abandonului școlar din zone defavorizate.”, se arată în comunicat.

“Este înălţător să avem în faţa noastră profesori dedicaţi, cu vocaţie, care inovează şi înnobilează, deopotrivă, sistemul de educaţie. Comunităţile şcolare în care activează profesorii MERITO beneficiază de competenţele, de pasiunea lor pentru învăţământ şi au ocazia de a fi părtaşe la dovada vie că omul sfinţeşte locul. Felicit cadrele didactice premiate astăzi! Meritele dumneavoastră sunt incontestabile şi mă bucur că elevii pe care îi îndrumaţi au şansa uriaşă de a beneficia de veritabili mentori în formarea lor. Vă mulţumesc!”, a spus Ligia Deca, Consilier Prezidenţial,

Pe 18 mai 2022, peste 200 de lideri din business şi profesionişti din Educaţie au celebrat a VII-a generație de profesori MERITO, la finalul primei zile de Romanian Business Leaders Summit, spun organizatorii.

La eveniment au participat și Sorin Ion, Secretar de Stat pentru Învăţământul Preuniversitar, în cadrul Ministerului Educației, respectiv Radu Szekely, consilier al Ministrului Educaţiei.


1 comment
  1. Sa investigam si preuniversitarul dark,este lipsa de oameni dedicati,ca acestia din lista,adevarati fauritori de caractere…numai directori,oare cum au fost descoperiti,ha,ha..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rezidențiat 2024. Peste 10.000 de candidați susțin concursul – lista absolvenților de medicină, farmacie sau medicină dentară, înscriși la centrele universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara

Peste 10.000 de candidați s-au înscris la concursul de Rezidențiat din 2024, conform datelor centralizate pe 1 noiembrie 2024 de Ministerul Sănătății, publicate pe rezidentiat.ms.ro. Absolvenții de medicină sau farmacie…
Vezi articolul