136 de școli, distruse în explozia de la Beirut. Un sfert din elevi riscă să fie privați de acces la învăţământ

141 de vizualizări
Sursă Foto: Wikipedia
Un sfert din copiii din capitala Libanului ar putea fi privaţi de acces la învăţământ după ce 163 de şcoli au fost distruse în explozia devastatoare produsă în portul din Beirut la începutul lunii august, a avertizat luni ONG-ul Comitetul Internaţional de Salvare (IRC), transmite Agerpres.

În total, peste 85.000 de elevi erau înscrişi la şcolile afectate de explozie, iar școlile cele mai grav avariate vor fi reconstruite abia într-un an, atrage atenția ONG-ul într-un comunicat de presă.

Pe 4 august, o explozie extrem de puternică s-a produs în portul din capitala libaneză, provocând moartea a cel puţin 190 de persoane şi rănirea altor peste 6.500 şi devastând cartiere întregi din Beirut. Explozia a fost provocată de un incendiu la un depozit în care erau stocate de peste şase ani tone de nitrat de amoniu. Peste 85.000 de clădiri au fost avariate, între care case, spitale şi şcoli.

„În general, ne aşteptăm să vedem mult mai puţini copii înscrişi la şcoală şi să existe o rată ridicată a abandonului şcolar pe parcursul anului”, a declarat directorul IRC din Liban, Mohammad Nasser.

Părinţii sunt îngrijoraţi de costurile suplimentare şi siguranţa copiilor lor pe drumul către o nouă unitate şcolară.

„Copiii din şcolile avariate vor avea distanţe mari de parcurs pentru a ajunge la noua lor şcoală, la care se adaugă costurile de transport suplimentare – ceva ce familiile mai sărace nu îşi vor putea permite”, a transmis IRC.

Pentru copiii care folosesc transportul public, siguranţa şi hărţuirea vor fi motive de îngrijorare majore, a avertizat Comitetul Internaţional de Salvare.

Sursă Foto: Wikipedia


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Un europarlamentar român anunță „Yo! – Rezoluția pentru Tineri”, într-un clip nonconformist cu “trompete” și cu explicații despre ce înseamnă și cum a fost experiența lui ca raportor în acest domeniu

Investiții în sprijinul “generației lockdown”, și politici pentru integrarea pe piața muncii și dezvoltarea competențelor pentru viitor sunt sprijinite printr-o “Rezoluție pentru Tineri”, propusă și coordonată de europarlamentarul român Dragoș…
Vezi articolul

Vizualizare lucrări Bacalaureat 2024. Candidații pot depune cereri la liceul la care au dat probele, vineri și sâmbătă, 12-13 iulie – model de cerere / Lucrările sunt proiectate pe un ecran și nu pot fi fotografiate

Candidații la examenul de Bacalaureat 2024, sesiunea de vară, își pot vedea lucrările de la probele scrise dacă depun o cerere la secretariatul liceului care a organizat examenele, potrivit unei…
Vezi articolul

Alianța Organizațiilor Studențești din România cere clarificări de la Ministerul Transportului pentru studenții care nu au gară în localitatea de domiciliu și demersuri urgente pentru ca biletele să fie cumpărate din nou online

Studenții să poată cât mai curând achiziționa online bilete de tren, iar Guvernul să țină cont de situațiile speciale ale studenților care nu au gară în localitatea de domiciliu, ale…
Vezi articolul

Un elev are simptome la școală – ce se întâmplă, potrivit noilor reguli anunțate? Protocolul de izolare prevede că elevul va fi preluat de părinți, iar școala nu e obligată să anunțe DSP dacă nu are cabinet medical. Anunțarea situației la 112, doar în cazurile severe

În cazul în care un elev prezintă la școală simptome specifice Covid-19 (febră, tuse, dificultăți respiratorii, diaree, vărsături, mialgii, stare generală modificată) vor fi anunțați imediat părinții sau reprezentanții legali,…
Vezi articolul