124.308 absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost repartizaţi la liceu, în prima etapă

1.224 de vizualizări
Foto: Freepik.com
În total, 124.308 elevi au fost repartizați în învățământul liceal de stat în prima etapă, a transmis vineri Ministerul Educației.

Cei mai mulți dintre aceștia au fost repartizați la filiera teoretică.

  • 67.803 în învățământul liceal – filiera teoretică;
  • 40.909 în învățământul liceal – filiera tehnologică;
  • 11.984 de elevi la specializări vocaţionale;
  • 600 de elevi în învăţământul militar;
  • 2.068 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă
  • 944 de elevi în învățământul special.

În total, au fost completate 1.713.512 opțiuni, rezultând o medie de 15 opţiuni/elev, a mai transmis Ministerul Educației.

De asemenea, 188 de candidați au fost admiși cu media generală 10.

Nu în ultimul rând, 4.853 de elevi nu au fost repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal.

Aceştia vor intra în a doua etapă a repartizării, care va avea loc în perioada 31 iulie – 1 august, alături de absolvenții clasei a VIII-a care nu au participat în această etapă, nu s-au înscris sau nu au avut situația școlară încheiată înainte de această etapă.

Calendarul admiterii în învățământul liceal de stat:

  • 15 – 18 iulie – depunerea dosarelor de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.
  • 19, 22 – 23 iulie – comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar și situațiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaților care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizați computerizat.
Citește și:

2 comments
  1. In toata tara au fost 188 de copii admisi in liceu cu media 10 !
    Oare cati primari au premiat acesti copii pentru munca lor titanica ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, către ministrul Cîmpeanu: “Sunteți întruchiparea perfectă a unui amestec între nepăsarea lui Iohannis și cinismul securiștilor cu doctorate falsificate” / “Mi-e foarte clar, educația va merge doar în jos”

“Sunteți la locul dumneavoastră, adică ministru al Educației în Guvernul României, doar din două perspective: sunteți în subordinea unui plagiator – deci pentru asta vă potriviți acolo – și sunteți…
Vezi articolul

Klaus Iohannis în cartea „Pas cu pas”: Consider că este profund în neregulă dacă președintele țării vorbește de rău despre dascăli, despre elevi sau despre părinți, ori dacă îi răzvrătește pe unii împotriva celorlalți. Este greu să aștepți de la un profesor de liceu să aibă performanțe excepționale dacă nu reușește să întrețină o familie cu salariul pe care îl primește

„Președintele sau premierul țării noastre nu poate să iasă la televizor și să facă afirmații depreciative la adresa unei întregi caste profesionale. Este pur și simplu inadmisibil, iar acest lucru…
Vezi articolul

Ligia Deca: Toleranța în ce privește plagiatul în universitățile românești trebuie să fie zero / Nu numai lucrările de doctorat, masterat sau licență trebuie să fie verificate. Orice examen sau evaluare trebuie să asigure condiții de integritate. Abaterea, sancționată în primul rând în universitate și după, în context național

„Problema plagiatului este parte a unei probleme mai ample vizavi de integritatea în mediul de învățământ superior. Consider că toleranța în ce privește plagiatul în universitățile românești trebuie să fie…
Vezi articolul