12 elevi ai unui liceu privat din România, „avocați” sau „procurori” ai unui lider nazist, în cadrul unui eveniment organizat la New York sub egida ONU

805 vizualizări
Foto: Complexul Educațional Laude-Reut
O delegație de 12 elevi reprezintă marți, 31 ianuarie, România în cadrul Outreach Programme on the Holocaust (Programul de Comunicare despre Holocaust), organizat anual de Națiunile Unite la New York, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Scopul este de a informa și sensibiliza publicul cu privire la crimele regimului nazist din Germania și ale aliaților acestuia.
  • Cei 12 elevi provin de la Complexul Educațional Laude-Reut.

„Aceștia au fost selectați, alături de alți circa 30 de elevi și studenți cu vârsta de 15-22 de ani din întreaga lume, să participe la un proces simulat care se va desfășura la New York, la sediul ONU, pe data de 31 ianuarie și care îl va avea în „boxa acuzaților” pe Ernst Rüdin (1874-1952). Rüdin a fost creierul legislației „igienei rasiale” naziste, promotor al programului nazist de sterilizare forțată, dar și un pionier în domeniul cercetărilor originilor genetice ale bolilor psihice”, se arată în informare.

  • Procesul poate fi urmărit live, începând cu ora 21 (ora României), aici.

Elevii români au trecut printr-un proces de selecție care a durat 2 ani. Selecția participanților s-a făcut în urma analizei contribuției lor în combaterea antisemitismului, precum și a activităților pe care le-au desfășurat pe tema Holocaustului.

Conform sursei citate, procesul „Omenirea vs. prof. Ernst Rüdin” a fost pregătit timp de doi ani, prin cercetări documentare și redactarea de scenarii care le-au fost prezentate elevilor din întreaga lume, și va dezbate următoarele subiecte: drepturile omului și încălcările acestora, rasism și discriminare, precum și responsabilitatea liderilor pentru consecințele îndemnurilor și acțiunilor acestora.

Elevii vor juca rol de „avocați” sau „procurori”

„Procesul este susținut de către tineri (elevi și studenți) de religii diferite din 15 țări, împărțiți în echipe de procurori și avocați ai apărării. Cinci judecători au formulat capetele de acuzare, printre care: sterilizare forțată, rasism, violare gravă a drepturilor omului și ale persoanelor cu dizabilități, experimente umane și conducerea de acte de ucidere în masă”, conform comunicatului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ședință la Ministerul Educației astăzi, la ora 14, pe tema violenței în școli. Cristache, liderul Federației părinților: Sancțiuni, inclusiv prin destituirea din funcție, pentru directorii care nu raportează incidentele minore, ajungându-se la situații grave de violență

Astăzi, la ora 14, va avea loc o ședință la Ministerul Educației și vor participa Ligia Deca, reprezentanții Consiliului Național al Elevilor, cei ai Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

VIDEO Avem o mare problemă cu educația financiară și ne expunem unui risc major dacă nu rezolvăm această problemă – Răzvan Mustață, decanul FSEGA a UBB Cluj-Napoca / Programul care propune profesorilor abordarea transdisciplinară a noțiunilor despre bani și despre comportamentul financiar responsabil

Într-un climat de învățare în care elevii se simt confortabil să pună întrebări și să își exprime părerile, cum ar trebui să existe la fiecare oră, în fiecare clasă, curiozitățile…
Vezi articolul
Sorin Cîmpeanu și Florin Cîțu, la Guvern / Foto: gov.ro

BREAKING Cum începe școala pe 13 septembrie 2021: Școlile și grădinițele rămân deschise cu prezența fizică a elevilor până la pragul de 6 la mie. Elevii vaccinați de la clasa a VII-a în sus ar putea veni la școală și peste prag. Masca e obligatorie pentru copiii peste 6 ani, dar NU în spații deschise – anunță miniștrii Educației și Sănătății

Școlile și grădinițele vor rămâne deschise până la pragul de 6 la mie de infectare cu noul Coronavirus, în anul școlar care începe în 13 septembrie 2021, a anunțat ministrul…
Vezi articolul

Noua lege a minorităților naționale din Ucraina – prevederile privind educația: Este declarat dreptul la studiu în limba minorităților, dar articolele detaliate fac trimitere la Legea ucraineană a educației și produc nemulțumiri

Noua lege ucraineană a minorităților naționale, adoptată cu câteva zile în urmă și primită pe un ton critic la București, abordează chestiunile legate de educație, în contextul drepturilor minorităților, însă…
Vezi articolul