Mai multe școli din județele Brăila, Neamț și Iași au decis să rămână închise miercuri din cauza vremii nefavorabile, transmite Ministerul Educației / Elevii din peste 600 de școli se întorc la cursuri

1.813 vizualizări
Foto: Pexels.com
11 școli din județele Brăila, Iași și Neamț au decis prin consiliile de administrație să suspende cursurile și miercuri, 10 ianuarie, din cauza vremii rele, după cum transmite marți seară Ministerul Educației către jurnaliștii acreditați.

Restul de peste 615 școli din țară – din cele 629 care erau marți dimineață închise din cauza vremii nefavorabile – se redeschid pentru elevi și profesori.

Cele 11 școli care au raportat că nu se deschid nici miercuri au avut la bază decizii ale consiliilor de administrație (CA), potrivit informării.

Elevii din județele Botoșani și Iași, în afară de cele 8 școli din județul Iași care au decis menținerea deciziei de închidere, revin în școli miercuri, 10 ianuarie, după ce cursurile au fost suspendate din cauza zăpezii, anunță inspectoratele școlare.

Ministerul Educației a organizat astăzi o videoconferință la care au participat Ministrul Educației, Ligia Deca, Secretarul de Stat Ionel Florian Lixandru și inspectorii școlari generali, în contextul în care, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, a fost suspendată activitatea cu prezență fizică în unități de învățământ din mai multe județe.

În urma actualizărilor primite în cursul acestei seri, începând de mâine, 10 ianuarie, se vor relua cursurile cu prezență fizică în majoritatea școlilor în care activitatea a fost suspendată astăzi, 9 ianuarie.

Măsura suspendării activității cu prezență fizică se menține și mâine, 10 ianuarie, în școli din următoarele județe:

  • Brăila: o unitate de învățământ (structură), în baza hotărârii consiliului de administrație al unității
  • Iași: 8 unități de învățământ, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității
  • Neamț: 2 unități de învățământ, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității.

Recuperarea activității didactice pentru ziua de 9 ianuarie se va desfășura în cadrul unui program stabilit la nivelul consiliilor de administrație ale unităților de învățământ”, au transmis reprezentanții Ministerului Educației pentru jurnaliștii acreditați la instituție.

Ministra Educației, Ligia Deca, a transmis marți, 9 ianuarie, după videoconferința cu inspectorii școlari generali că acolo unde infrastructura permite, orele s-au putut desfășura online. În caz contrar, orele vor fi recuperate printr-un program stabilit la nivelul consiliilor de administrație ale unităților de învățământ, a scris oficialul pe Facebook.

Citește și:
Elevii din județele Botoșani și Iași revin în școli miercuri, 10 ianuarie, după ce cursurile au fost suspendate din cauza zăpezii, anunță inspectoratele școlare / Orele vor fi recuperate după cum decide fiecare școală
Ligia Deca, despre școlile închise din cauza ninsorii: Acolo unde infrastructura permite, orele se pot desfășura online / În caz contrar, orele vor fi recuperate printr-un program stabilit la nivelul consiliilor de administrație ale unităților de învățământ
Ministerul Educației: 629 de școli din 8 județe, închise marți din cauza vremii nefavorabile
ULTIMA ORĂ Toate școlile din județul Iași vor fi închise marți, 9 ianuarie, a decis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență la propunerea Inspectoratului școlar / Luciana Antoci: Fiecare consiliu de administrație va decide un program de recuperare a cursurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Guvernul va veni cu o decizie în privința salarizării personalului nedidactic din școli până la sfârșitul săptămânii, susține liderul sindical Marius Nistor: Trebuie să-și calculeze banii și să ne dea răspunsul

Până la sfârșitul acestei săptămâni, Guvernul o să vină cu o decizie în privința rezolvării problemei ce ține de salarizarea personalului nedidactic din unitățile de învățământ, după cum a declarat,…
Vezi articolul
prima didactică

DOCUMENT Ordinea etapelor de mobilitate în învățământ 2024. Noutăți: Profesorii care se titularizează în 2024 vor preda obligatoriu un an în școala în care sunt repartizați, inspectoratele școlare decid viabilitatea posturilor

Metodologia pentru mobilitatea personalului didactic de predare pentru anul școlar 2024-2025, care reglementează condițiile de ocupare a posturilor didactice/ catedrelor vacante/ rezervate în învățământul preuniversitar, a fost publicată în Monitorul…
Vezi articolul

Măriuca Talpeș, fondatoarea Merito: Cam toți profesorii pregătiți înainte de ’89 ies la pensie în următorii 2-3 ani / Dacă nu ridicăm salariul profesorului debutant de la 2.600 de lei, la media pe economie, 3.900 de lei, imediat, nu o să atragem să fie profesori tinerii valoroși din facultăți

Peste 2-3 ani toți profesorii pregătiți înainte de Revoluție se vor pensiona, spune fondatoarea proiectului Merito Măriuca Talpeș, într-o emisiune la TVR. Aceasta a precizat că în 10 ani 60.000…
Vezi articolul

OFICIAL Calendarul anului școlar viitor, pe module, prezentat de ministrul Educației. Prima zi de școală este pe 5 septembrie 2022, iar în februarie 2023 elevii au o vacanță „mobilă”, de o săptămână, decisă de inspectoratele școlare

Calendarul anului școlar pe module, pentru anul 2022-2023, a fost anunțat de Ministrul Educației într-un briefing de presă de la Guvern. Trecerea de la semestre va fi făcută cu renunțarea…
Vezi articolul