100 de elevi ucraineni vor putea învăța pe baza curriculumului din țara de origine, într-un proiect adoptat în Sectorul 1 din București

397 de vizualizări
Foto: © Antoniodiaz | Dreamstime.com
Un proiect prin care 100 de elevi ucraineni pot urma, în actualul an școlar, curriculumul sistemului de învăţământ din ţara de origine la Şcoala Gimnazială ‘Uruguay’ a fost adoptat, joi, de Consiliul Local al Sectorului 1, potrivit Agerpres.

Proiectul educaţional, intitulat ‘Ajutăm elevii din Ucraina’, se va derula în anul şcolar 2021-2022, stabileşte hotărârea adoptată. Documentul prevede că elevii refugiaţi îşi vor desfăşura orele cu tutori de origine ucraineană sau online cu şcoli din Ucraina într-un ‘spaţiu corespunzător’, amenajat la Şcoala Gimnazială ‘Uruguay’.

Iniţiativa vine în întâmpinarea nevoii ca aceşti copii să poată urma cursuri în propria limbă, să parcurgă propria programă şcolară, să se poată adapta mai uşor societăţii în care trăiesc în prezent şi să înveţe treptat limba română.

Prin acelaşi proiect, cei 100 de copii ucraineni vor participa la activităţi culturale şi sportive împreună cu elevi români. 

Foto: © Antoniodiaz | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Lucrul la noile planuri-cadru de liceu este greu, procedurile și legislația sunt stufoase, spune Alexandru Nicolae, profesor și cercetător lingvist, membru în grupul de lucru: Nu poți să faci mai repede, așa e cadrul nostru legislativ

Lucrul la noile planuri-cadru de liceu este greu, pentru că procedurile și legislația sunt stufoase, spune Alexandru Nicolae, profesor și cercetător lingvist, membru în grupul de lucru pentru limba și…
Vezi articolul

Dezbatere LIVE online organizată de World Vision România

Profesorii care au făcut cinci propuneri concrete de politici publice în Educație, pe care le-au prezentat inspectoratelor școlare județene, în proiectul „Inspectoratul școlar civic” al World Vision România: Finanțare de la județ pentru excursii cu elevii, îmbunătățirea comunicării despre școală și a imaginii acesteia, dezvoltarea literației, reducerea abandonului școlar

Zece școli au creat proiecte de politici publice în comunitatea de profesori, uneori și cu implicarea elevilor, pe care le-au propus apoi autorilor de politici educaționale din teritoriu, adică inspectoratelor…
Vezi articolul

Sunteți de acord cu un program de combatere a drogurilor pentru elevii din București? – întrebarea propusă pentru referendumul local de consilierii PSD / Nicușor Dan: Consiliul General va decide dacă va exista și această întrebare

Consilierii generali ai PSD București au depus un proiect de hotărâre prin care solicită includerea unei întrebări legate de prevenirea consumului de droguri în școli, printre întrebările care vor fi…
Vezi articolul

Probleme cu salarizarea angajaților din creșele nearondate grădinițelor. Indemnizația de hrană și voucherele de vacanță nu se mai acordă angajaților, semnalează sindicatele din Învățământ

Angajații din creșele nearondate grădinițelor nu mai primesc indemnizația de hrană și voucherele de vacanță, după cum se arată în buletinul informativ al FSLI. Potrivit sursei citate, Federația Sindicatelor Libere din…
Vezi articolul