Mărțișoarele și florile de 1 și 8 martie, permise la școală, potrivit ministrului Educației, care îl contrazice pe secretarul de stat: O floare nu este un obiect personal

31.672 de vizualizări
Foto: gov.ro

“Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol în obiect personal. O floare nu este un obiect personal”, cum sunt cele prevăzute în ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății privind școlile, a spus miercuri, la Antena 3, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, referindu-se la tradiția oferirii de mărțișoare și flori de 1 și 8 Martie. Întrebat ce va spune dacă ministrul Sănătății va avea altă opinie, el a arătat că școlile sunt supuse Ministerului Educației, care nu a transmis și nu va transmite interdicții în acest sens.

Sorin Cîmpeanu, la Antena 3:

  • “Ordinul de ministru comun, educație-sănătate, prevede că nu se pot schimba obiecte personale. Însă Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol în obiect personal. O floare nu este un obiect personal. Nici măcar un mărțișor nu consider că este un obiect personal. Așadar, Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea unei valori de simbol în obiect personal.”
  • Întrebat dacă Ministrul Sănătății ar avea alt punct de vedere, el a spus: “Deocamdată, școlile sunt în subordinea Ministerului Educației. Iar Ministerul Educației nu a transmis nicio interdicție în acest sens. Nici măcar cu titlu de recomandare. Nici nu va transmite. E un punct de vedere oficial.”

Sorin Cîmpeanu contrazice afirmațiile făcute anterior de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației. Acesta spusese, citat de Europa Liberă, că de 1 și 8 martie elevii nu ar putea oferi personal flori și mărțișoare cadrelor didactice și colegelor, pentru că ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății, care prevede regulile din școli în perioada redeschiderii acestora, prevede că este interzis schimbul de obiecte personale.

Citește și: De 1 și 8 martie elevii nu pot oferi personal flori și mărțișoare cadrelor didactice și colegelor, potrivit secretarului de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion: „Pot oferi felicitări și mărțișoare virtuale”

5 comments
  1. “Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol în obiect personal. O floare nu este un obiect personal” Sorin Cimpeanu 2021

    Asta inseamna ca… nici cimitirul nu este loc public?

  2. Si nu mai bine era ca sa se accepte transferuri bancare ale ,,apartinatorilor” iar invatatorul/ profesorul sa-si ia apoi ,,dupa pofta inimii” ce-i lipseste? Altfel, in urmatoarele saptamani, or sa vina ,,strategii pandemiei” si o sa spuna ca au crescut numerele (alea pe care le raporteaza zilnic ,,stapanirii”) de la martisoare si flori. Da’ poate le vine vreo idee si vor transmite ,,circulara” prin care o sa permita primirea (de folose necuvenite) numai invatatorilor/ profesorilor vaccinati (ups, le-am dat-o). Acum 2 ani in 7 martie afacerile florarilor explodau iar in 8 profesoarele faceau ture cu bratele pline de flori pana la masina, burdusind-o. Ce vremuri! Toate ,,obiceiurile si traditiile” se duc de rapa.

  3. Ministrul sănătății sa interzică si cadourile catre cadrele medicale,mai ales medicii care primesc nu numai de 1 si 8 martie
    .

  4. Una pe zi de … Campeanu. Trag concuzia ca florile si martisoarele nu transmit COVID pentru ca ele exista intr-un spatiu-timp neatins de virus.

    Genial maimutoiul asta, transforma martisoarele intr-o lupta pentru putere intre ME si MS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ligia Deca, despre modul de gestionare a cazurilor de violență în unele școli: Nu putem să ascundem lucrurile. Eu cred că avem diferențe foarte mari de înțelegere în ceea ce privește ce trebuie raportat și ce nu

Ministra Educației, Ligia Deca, a spus referitor la gestionarea cazurilor de violență din unele școli, că există “diferențe foarte mari de înțelegere în ceea ce privește ce trebuie raportat și…
Vezi articolul

DOCUMENT Aproape 25 de milioane de euro pentru proiecte care să asigure incluziunea copiilor și tinerilor cu CES / Care sunt etapele de evaluare, selecție și contractare a proiectelor

A fost lansat în consultare publică Ghidul solicitantului pentru apelul competitiv de proiecte „Incluziunea copiilor și tinerilor cu cerințe educaționale speciale (CES)”, publicat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).…
Vezi articolul