UPDATE Mai multe asociații de elevi din țară protestează în fața Ministerului Educației, nemulțumite de proiectele privind Statutul Elevului și ROFUIP

19.524 de vizualizări
Sursa: Captura Video
UPDATE Elevii vor protesta până la ora 13 și au cerut să discute cu ministra Ligia Deca. Mai mulți elevi din Uniunea Elevilor Reprezentanţi și din Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI) protestează marți, 25 iunie, în fața Ministerului Educației, nemulțumiți de reglementările proiectelor Statutului Elevului şi ROFUIP. Acestea prevăd printre altele, o sală de detenție pentru elevii care deranjează orele.

UPDATE, ora 12:20 Elevii au cerut să discute cu ministra Ligia Deca: “Am fost chemați înăuntru, iar domnul secretar de stat Florian Lixandru ne-a transmis că nu știe dacă doamna ministru este în instituție, fiindcă nu îi cunoaște programul. Am refuzat să discutam cu dumnealui și ne dorim să discutăm cu doamna ministru”, a spus pentru Edupedu.ro, Lorena Drăguşin, preşedinte UER. Protestul va avea loc până la ora 13.

Uniunea Elevilor Reprezentanţi (UER) și Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI) protestează marți în fața Ministerului Educației, pentru că “elevii nu au fost consultați în scrierea proiectelor pentru Statutul Elevilor și Regulamentul-cadru de Organizare şi Funcţionare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar (ROFUIP) de către Ministerul Educaţiei, deși legea prevede acest lucru”.

Elevii nu sunt de acord cu propunerea Ministerului Educației “care transformă şcolile în închisori, prin implementarea sălilor de detenţie pentru elevii care au un comportament inadecvat în cadrul orelor de curs”. 

Sursa: Uniunea Elevilor Reprezentanți

Uniunea Elevilor Reprezentanți a cerut şi “eliminarea alin. (2) din art. 14 privind camera de detenţie pentru elevii care au un comportament inadecvat în timpul orei de curs, deoarece reglementarea propusă încalcă dreptul elevilor la educaţie şi nu rezolvă adevărata problemă şi lit. (h) din art. 15, care încurajează confiscarea telefoanelor mobile ale elevilor, deoarece se încalcă dreptul acestora la proprietate privată”.

Comunicatul integral al Uniunii Elevilor Reprezentanţi (UER) şi Asociaţiei Elevilor din Bucureşti şi Ilfov

“Uniunea Elevilor Reprezentanţi (UER) şi Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI) organizează un protest marţi, 25 iunie, începând cu ora 11:00 în faţa Ministerului Educaţiei pentru a-şi exprima revolta faţă de reglementările proiectelor Statutului Elevului şi ROFUIP!

Protestul reprezintă revolta elevilor faţă de propunerea proiectelor pentru Statutul Elevului şi Regulamentul-cadru de Organizare şi Funcţionare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar (ROFUIP) de către Ministerul Educaţiei, care transformă şcolile în închisori, prin implementarea sălilor de detenţie pentru elevii care au un comportament inadecvat în cadrul orelor de curs. De asemenea, elevii nu au fost consultaţi în scrierea proiectelor, deşi Legea 198/2023 prevede acest lucru, în cazul asociaţiilor naţionale de elevi.

Ministerul Educaţiei a ignorat proiectul ‘Statutul Elevului 2.0’, depus în urmă cu câteva luni de către organizaţia Salvaţi Copiii şi asociaţiile de elevi din ţară, care reglementa dreptul elevilor la odihnă, implementa o metodologie de acordare a feedbackului anonim din partea elevilor pentru profesori, asigura protecţia elevilor care depun sesizări cu privire la încălcarea drepturilor lor etc.

Uniunea Elevilor Reprezentanţi a transmis amendamente cu privire la proiectele menţionate, prin care reglementează norme de igienă şi sănătate în unităţile de învăţământ, prin dotarea claselor cu mobilier adecvat pentru vârsta şi nevoile fizice ale elevilor, respectarea unui orar şcolar echilibrat care să nu depăşească 4 ore pe zi pentru învăţământul primar, 5 ore pe zi pentru învăţământul gimnazial şi 6 ore pe zi pentru învăţământul liceal/tehnologic, respectarea dreptului elevilor de a nu avea două sau mai multe evaluări în aceeaşi zi sau în zile consecutive etc.

Printre altele, UER a cerut şi eliminarea alin. (2) din art. 14 privind camera de detenţie pentru elevii care au un comportament inadecvat în timpul orei de curs, deoarece reglementarea propusă încalcă dreptul elevilor la educaţie şi nu rezolvă adevărata problemă şi lit. (h) din art. 15, care încurajează confiscarea telefoanelor mobile ale elevilor, deoarece se încalcă dreptul acestora la proprietate privată.

Invităm toţi elevii, părinţii şi susţinătorii sistemului educaţional să ni se alăture în acest demers, pentru a ne asigura că dreptul elevilor la educaţie este respectat!

‘Deşi au trecut 8 ani de la adoptarea vechiului Statut al Elevului, apare acest proiect cu doar câteva reglementări în plus, iar acelea sunt proaste. Este inacceptabilă implementarea sălilor de detenţie, deoarece elevilor li se încalcă dreptul la educaţie. Legea învăţământului prevede faptul că asociaţiile naţionale de elevi sunt consultate în scrierea acestor proiecte, însă doamna ministru are o plăcere de a încălca propriile legi, astfel că nu am fost chemaţi în scrierea documentelor respective. Vom depune o plângere penală împotriva acesteia, pentru încălcarea constantă a legii. Încurajez toţi elevii, profesorii şi părinţii să susţină demersul nostru şi să protesteze mâine alături de noi’, spune Lorena Drăguşin, preşedinte UER.

‘După ignoranţa totală de care Ministerul a dat dovadă faţă de Statutul propus de asociaţiile de elevi, acesta revine cu propuneri prin care se autocontrazice. Articolul privind sala de detenţie, în primul rând este scris mult prea vag şi nu atinge majoritatea detaliilor importante ale sălii, iar în al doilea rând sistemul de educaţie din România nu ar suporta un concept de tipul acesta, pe model american. AEBI protestează pentru a atrage atenţia Ministerului asupra unor posibile viitoare legi scrise complet superficial şi astfel invităm toţi elevii, părinţii şi profesorii să ni se alăture!’, spune Maria Mogoşeanu, Preşedinte AEBI”

Informații de context

Ministerul Educației a pus în dezbatere publică proiectele privind Statutul Elevului și ROFUIP în data de 12 iunie. Printre prevederile propuse: elevii ar urma să fie duși într-o sală special alocată acestui proces, la decizia profesorului, în timpul orei pe care au deranjat-o.

Activitățile pe care le-ar avea de făcut sunt stabilite de profesorul sau de cadrul didactic auxiliar sub supravegherea căruia ajunge elevul, conform prevederii din Statutul Elevului 2024, aflat în stadiul de proiect.

Două exemple date sunt „lectură suplimentară” și „completarea de fișe de lucru”. Nu este clar dacă elevilor din detenție li se va pune absență.

Propunerea de introducere a măsurii de detenție a fost avansată încă de pe 11 aprilie 2023 de sindicatele angajaților din Învățământ. La acea vreme, cu o lună înainte de marea grevă a profesorilor, FSE „Spiru Haret” mai propuneau și reintroducerea exmatriculării elevilor în lege, amenzi pentru părinți, dar și ca nota la purtare să fie luată în calcul la admiterea la liceu sau BAC.

  • Reprezentanții FSE „Spiru Haret” menționau anul trecut o formă de detenție „prin care se înțelege faptul că elevii stau într-o clasă după ore sub supravegherea unui cadru didactic folosind acest timp să reflecteze asupra faptelor comise”.

Ministerul Educației a precizat apoi că nu se numește „de detenție” și că sala propusă are de fapt „alt scop”, fără să spună care este acesta.

O altă prevedere cu care elevii nu sunt de acord din proiectul Statutul Elevului 2024 este faptul că angajații școlii pot lua telefoanele elevilor care folosesc dispozitivele în timpul orei și trebuie să le restituie obligatoriu unui părinte la finalul cursurilor.


30 comments
  1. Elevul trebuie sa stea la ora!
    Sa-si aprinda o tigare, sa se urce pe dulap, sa injure profesorul, sa-si loveasca colegii…telefonul trebuie sa-l aiba in timpul orei, altfel cum mai filmeaza el cele mentionate mai sus?
    Doamne fereste sa-i atragi atentia, te mai trezesti si injunghiat in fata scolii.
    Profesorul a trecut prin zeci de ani de pregatire pentru a fi jignit de parinti si elevi (de acasa sunt incurajati, sa nege, sa minta, sa calce in picioare pe oricine si orice pentru ca ei…. sunt cineva)
    Elevul este acolo, sa distruga timpul alocat “educatiei”, ulterior sa ajunga acasa sa joace rolul victimei (el a incercat sa fie atent la ce explica profesorul, dar pur si simplu ia scapat sticla, din mana lui, in capul colegului, trebuie sa ramana la ora, are dreptul la….a arunca inca vreo 3 sticle in plus, si a injura alti 4 colegi, pt ca profesorul este acolo sa sune la salvari, la politie si sa scrie vreo 10 procese verbale, lasam ora de curs pe locul 50, despre ce drepturi si educatie vorbim?)
    Esti obligat ca profesor sa iei masuri, ce masuri?
    Cand ajunge parintele la scoala, neaga tot, fara remuscari, fara stres.
    Oare parintii s-au interesat in ce consta pregatirea unui profesor? S-au ne ghidam dupa scoala vietii si bricege?
    Vara in timp ce profesorii isi dau examene, parinti si elevi sunt in vacante, concediul este mai frumos cand stii ca unii stau prin sali de examen in stres si groaza iar tu te gandesti unde sa mai gasesti nod in papura (in loc sa ii spui copilului: sa spuna adevarul, sa nu jigneasca sa nu loveasca oamenii din jur, ii recomanzi sa aiba un aer de superioritate pentru ca, el este singurul cu drepturi)
    Educatia nu mai exista, multumim parinti pentru timpul alocat, de cand ati inceput sa va implicati in “educatie”, merg toate ca pe roate!

    1. In general avem o mare pbl de autoritate și lipsa respectului in Învățământ !Cadrele vor respect încearcă să-l impună (cu tupeu și trufie chiar cu duritate uneori)dar uita că acesta se câștigă.Cum ?Prin profesionalism(nu lipsești sau întârzii la ore,predai nu stai pe telefon,explici nu pui sa copieze din carte că dacă e deja acolo ce rost are sa fie in doua locuri ,etc)+ adresare corecta.Da ei se cred superiori din cauza vârstei și a unei școli (ani de studii și diplome) fata de copii care sunt,evident,la început de drum.Si ne miram de ce aceasta ruptură !Nimic nu învață profii in scolile lor de dascăli și nimeni nu-i controlează(pe bune) daca respecta ceva și aplică acel minim ,măcar…Învățământul ca sistem admin și oamenii care-l compun sunt o mare varza și o mare minciună !!Și nici nu m-am referit la manuale,la programa…Un aspect simplu care trebuie adăugat(ca sa vedeți ce rupți de realitate sunt) :care este feed back-ul și cum te poți ameliora daca lucrarea ta uneori nu o vezi deloc și nu o primești acasă(o copie) sa reflectezi asupra greșelilor?Pana la urma este munca copilului și este dreptul lui de proprietate…Niste bolnavi care vor doar bani multi ,de la femeia de serv si până la ministru(scris special cu minuscule).Rușine !Și ne mai miram de ce arata așa tara asta…Pai in Occident și un muncitor are valoare umană mai mare ca unul cu studii superioare de la noi…A dracu școală și carte ,ce va mai place sa va prefaceți ca suntem în rândul lumii !Școală,doar un loc de muncă pt unii…Vai de capul nostru !Zici “Romania” și tragi apa !!

      1. Inspectii, ai auzit de ele, eu anul asta am avut 4, autoevaluarea aia auzit de ea, trebuie sa ai rezultate si dovezi ca sa primesti calificativul FB, titularizarea pe care o dau in fiecare an nu e si ea un sistem de verificare a cunoștiințe pentru a vedea daca mai sunt calificat sau nu sa mai predau? Inspectia la titularizare unde te verifica alti profesori cu experiența / metodiști alea nu se mai aplica in evaluarea si verificarea cadrului didactic? Raspunsul e ca multi nu stiu cu ce se mananca aceasta profesie si doar stiti sa dati din gura dezinformându-i pe cei in necunoștință de cauza. Eu ca am fost injurat, luat la misto si alte bazaconii facute de copii problema nu se mai pune sub semnul intrebarii, cu ce sunt eu obligat sa tin un elev de 14 ani in clasa, sa injure, sa loveasca alti elevi si sa-mi disturbe procesul didactic fara niciun interes pentru materia predata de mine? Acum sunt sigur ca o vei spune pe aia cu nu e atractiva lectia, am incercat sa vb despre jocuri, despre muzica lor chiar si despre manele in limbă engleza, am incercat sa dansez cu ei, sa-i fac sa cante, sa foloseasca telefonul in procesul didactic si tot degeaba, stateau mai mult cu gandul la tigara din pauza si deranjau fetele din clasa. De ce nu ies sa protesteze elevii mei care m-au aplaudat dupa ce am ales sa dau fata care le dădea bully in timpul orei afara din clasa?

  2. Propunerea e departe de a fi perfectă, dar sunt convins că cei de la USR au împărțit multe găleți… 😁

  3. eu consider ca este foarte bine daca aveste reguli cu detentia sunt aplicate pentru ca si in tarile civilizate exista aceasta regula. Locuiesc in Uk si aici au o sala pentru copiii care nu pot sa stea linistiti in clasa sau deranjeaza pe altii. Daca tinerii elev vor ca o tara ca si afara atunci sa accepte si regulile care sunt in afara si functioneaza. Mai apoi, in legatura cu telefonul mobil, este esential pentru sanatate mentala a copilului ca nu ii oferi smartphone decat dupa 14 ani. cel putin, si s-au facut studii si cercetari care arata ca atunci cand smartphonurile au fost scoase sau accesul la ele a fost controlat s-au inregistrat inbumatatiri in nivelurile de satisfactie personala a copilului, nivelul de anxietate raportata, o crestere a socializarii si intercatiunii fizice intre copiii( mai multe jocuri de grup, mai multe activitati de grup), o inbunatatire a atentiei in cadrul orelo si o scadere a a bullyingului. Deci conform studiilor deja facute, este esential pentru copii sa aibe restrictii in privinta smartphonurilor.

  4. Sala de detenție e o prostie, dar nu pentru că ar încălca dreptul la educație. Propunerea este să li se dea “deținuților” fișe de lucru și lecturi suplimentare, adică tot educație. Partea absurdă este că domnii din minister își imaginează că elevul, scos de la clasă pentru că face orice altceva decât să studieze la ora respectivă, va studia la sala de detenție. Vai de capul profesorului care va trebui să îi supravegheze pe toți recalcitranții din școală și să-i mai și determine să lucreze. Așadar, de acord cu elevii, fără sală de detenție.
    “….deoarece reglementarea propusă încalcă dreptul elevilor la educaţie şi nu rezolvă adevărata problemă.” – care e adevărata problemă?
    În privința telefoanelor, elevii protestează de dragul de a protesta. Conștientizează și ei că sunt dependenți, că nu ar rezista să stea 2 ore fără telefon, că nu e vorba despre o încălcare a drepturilor lor ci despre o adicție. Îi pot înțelege, nici adulții nu concep să nu aibă acces la telefon 5-6 ore. Dar trebuie să ne trezim cu toții, ne fuge pământul de sub picioare și noi nu ridicăm ochii din ecran.

  5. Buna seara! Majoritatea sunteți plini de ura. In primul rand, telefonul nu se confisca, dar nici nu se folosește în timpul orelor. Elevii cum pot demonstra că un profesor se poarta neadecvat!? In al doilea rând, unui copil mai întâi i se explică unde greșește, este întrebat de ce a reacționat într-un anumit mod, un copil trebuie ajutat în primul rând, nu pedepsit și traumatizat, care este scopul până la urmă? Câți dintre domnii și doamnele care stau la catedra, au pregătirea necesară? Suntem o țară de oameni plini de ura și lipsiți de empatie. Copilul când este in orice forma de pericol, că este abuz verbal, este traumatizat, ținut cu forța, fără înștiințarea părintelui in timp util despre situație, este prima victima a unui întreg sir de așa zise reguli in scoli. Mai întâi să “luptați” așa de tare sa existe scoli cum trebuie, dascăli cum trebuie și părinți cum trebuie și dupa sa fiți de acord cu pedepse fara efect, efectul: viitori adulți, ca și voi, traumatizați, care nu gândesc, dar sunt deschiși către violenta.

    1. aaa,deci matale ii pui telefonul că sa și filmeze Profii …aha,bine de știut …deci targetul lui e sa l prindă pe ăla cu ceva că sa ai film de tik tok…buuun …bravo

    2. Nu sunt de acord cu dvs. copilul are nevoie si de consecinte pentru comportamentul lui, altfel veti avea de-a face cu niste adulti narcisisti. Nu mai faceti abuz de termenul de trauma pentru ca nu orice restrictie sau limita pe care o pui copilului este o trauma si de asemenea anumite traume ajuta copilul in dezvoltarea unui caracter puternic si rezilient. Nu zic ca copiii trebuie intentionat traumatizat dar daca un copil nu are de-a face in viata si cu lucruri dificile si dureroase chiar, va ajunge un adult dependent de parinti si lipsit de capacitatea de a trece peste lucrurile dificile din viata lui. sau sa fie util pentru cei din jur.

    3. Daca vrei să-ți ții copilul sub un clopot de sticlă,n-ai decât,copiii trebuie învățați că trebuie să respecte reguli,unii sunt turbulenți și nu pot respecta regulile fiind încurajați și de părinți care sunt veșnic nemulțumiți și sabotează procesul de învățământ

  6. @Dark night,
    De când folosirea telefonului in ore este drept fundamental al omului? Dreptul la proprietate nu include folosirea bunului pentru a încalcă legi/regulamente.
    Nu este vorba de o confiscare in sensul codului penal, pentru asta este nevoie de o hotărâre judecătorească, ci despre o reținere, pe perioada cursurilor, a acelor instrumente care sunt folosite in afara regulamentului. Daca vine unul la școală cu o vuvuzea și începe să sufle in ea, ce ar trebui să facă profesorii? Este normal sa i-o ia și să cheme parintii. Iar dacă situația se repeta, ce fac? ii scad nota la purtare? Dar dacă vine cu un briceag, cumpărat de pe eMag? Este ” dreptul omului”,nu?
    La fel de normal este să-l pedepsești dacă nu-și respectă profesorii și colegii.
    Realitatea este că profesorii nu mai au niciun instrument,in afara de scăderea notei la purtare, de a-i determina pe elevii/părinții recalcitranți sa respecte regulamentul și pe ceilalți colegi/părinți.

  7. “Deca in detentie”
    Doamne fereste, Maica Precista si toti sfintii, o sa faca doamna doctor apoplexie.

  8. Sper din tot sufletul să reușească. Poate vor reuși să deschidă niște minți încuiate. Elevii nu sunt infractori. Mai ales, faza cu confiscarea telefoanelor este una dintre cele mai mari aberații posibile. Telefonul trebuie să fie la elev, nu să fie confiscat. Dacă un profesor încearcă să îi ia telefonul copilului meu, îl dau în judecată pentru furt și îi cer daune morale, pentru încălcarea drepturilor omului.

    1. sa fie la elev,in ghiozdan,nu pe jocuri și tiktocuri și pe urmă mamițica zice că nu a înțeles odrsla ce s a predat…

    2. Eu nu știu de ce îl mai trimiți la școală. Învățatul dăunează grav sănătății și, bănuiesc eu, nicinu are chef de școală. Nu mai bine îl ai acasă cu telefonul în brațe? Oricum, crescut în spiritul și litera valorilor tale, chiar e total inutilă școala. 🤭

    3. Sper sa se găsească o soluție juridica pentru dreptul de a interzice întrarea în școală cu telefoane mobile. Sau sa adopte soluția altor tari care admit întrarea în scoli doar cu telefoane cu butoane. Din cauza acestor telefoane și a părinților inconștienți s-a ajuns la un nivel de educație atât de scăzut. Foarte rău că încurajați indisciplina în scoli. Eu as face un regulament foarte dur pentru elevii indicii ați și părinților le-as permite întrarea în școală doar când sunt programați sa discute cu fiecare profesor situația la învățătură. As impune amenzi usturătoare părinților care nu urmăresc prezenta la ore a copiilor lor dar și pentru distrugerea mobilierului școlar. As introduce exmatricularea nu numai pentru grave abateri disciplinare dar și pentru absente. Este necesar un regulament care sa restaureze atmosfera de studiu și respect. Numai asa vom avea tineri pregătiți pentru viata. Ma întreb privații accepta acest tip de tupeu și comportament în firmele lor? Cunosc faptul ca marile magazine interzic telefoanele în timpul programului. Acolo de ce se poate și în școală nu?

      1. @Marian: Sunt de părere că telefonul trebuie să fie pe modul silențios în timpul orei, dar nu sunt de acord să fie confiscat. Este un bun al copilului. Dacă apare o problemă, trebuie să știu unde se află copilul și asta se poate realiza doar cu ajutorul acestui dispozitiv, nu să fie confiscat de un bugetar care vine de plictiseală la școală.

      2. Pregătiți pentru viața?, tu ai greșit țara mă, ce pregătire pentru viața? , termini un liceu teoretic le mate-info , iei bacul și ghici ești useless, habar n-ai să faci ceva , ce mult ma învățat școlă , se pare că tu n-ai habar de cum funcționează lumea, tu crezi că o școlă super teoretică cu programă veche de 20 și nimic practică este potrivită pentru un tânăr? , tre să fi la un nivel mintal foarte scăzut ca să crezi asta sau poate ești generația pre anii 20 , se înțelege atunci.

    4. Unde va fi lege, nu va fi tocmeală.
      Cum ar trebui procedat, din punctul dumneavoastră de vedere, în cazul în care un elev încalcă regulamentul folosind telefonul mobil în oră, fără acordul profesorului, pentru a fotografia sau a accesa rețele de socializare?
      Dar cum s-ar proceda cu elevii care deranjează constant orele, incălcând dreptul celorlalți elevi la educație?
      Mulțumesc anticipat pentru răspunsurile dumneavoastră!

      1. Coana Oița, profesorul trebuie doar să predea, nu să confiște telefonul copilului meu, iar elevilor care deranjează ora, să li se facă consiliere psihologică în școală, doar cu acordul părinților.

    5. Nu e cazul să ne mirăm de halul în care a ajuns educația când vedem calibrul gândirii unora precum Batman de mai sus.

      Telefoanele nu-și au locul în clasă. Daca nu-ți convine, nu-l da la școală.

      1. @Drepturili: prefer conceptul de homeschooling, care din cauza voastră, a profesorilor încuiați la minte, nu este reglementat prin lege. Dacă eu îi dau telefon, nu contează ce marcă, tu, ca profesor nu ai niciun drept să îl iei. Mă bucur, din tot sufletul că elevii iau atitudine împotriva reglementărilor astea cretine și scoase din puțul întunecat al minților unora.

    6. Opinia dvs. reprezintă opinia generației de părinți care nu a participat la educarea copilului pănă să intre într-o instituție de învățămănt, din cauza locului de muncă sau după vînătoarea de carieră, delegănd educarea copilului învățătorului, profesorului. Cariera, locul de muncă nu alocă timp și pentru a gestiona nevoile afective a copilului, copilul ajunge la program prelungit, pe urmă vedeți copilul seara, obosit și fără vlagă. Să ne lămurim: cu telefonul nu rezolvați educația copilului. Cu telefonul rezolvați numai problema dumneavoastră. Și unde e copilul? Puneți-vă întrebarea :Mai am copil ???

    7. Când încurcați democrația cu libertinajul la asta se ajunge!

      Vă asigur că nimeni nu ii va lua telefonul dacă nu îl folosește inadecvat in timpul orei!

      Dacă asta doriți de fapt (să scăpați de el/ea de acasă și să meargă la școală doar pt socializare in timpul orei ) atunci e cu totul altă poveste!

      Ce îl/o învățați acasă exact așa va face și la școală!

    8. Dumneata ești o mare minte încuiată!!!! Dacă dumneata, ca părinte, ai o așa, atitudine… nu mă mir de ce ne tratează progeniturile voastre, așa!!! Ai fost vreodată persiflat de vreun flăcăiaș de 15-16 ani, deși ai cele mai bune intenții să-l înveți și să-l educi? Cred că nu… Vai de voi, părinți iresponsabili, care habar n-aveți ce creșteți acasă!!! Știți ce creșteți? Viitorii delincvenți, depravați și depresivi!!! Acolo vor ajunge toți acei tineri și tinere încurajați de voi, părinți “liberali”!!!!

    9. Halal părinte, prioritatea ta este sa aibă telefonul la el, nu contează ca îl folosește în timpul orei în loc sa învețe! Ca tine sunt mulți în tara asta. Știi, Lăpușneanu….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

INTERVIU Iulia Voicu, profesoară la UNATC, Facultatea de Film: Educația cinematografică poate sprijini predarea disciplinelor și este esențială pentru o cultură sănătoasă a consumului de media în rândul tinerilor / Ce resurse au la dispoziție profesorii

Educația cinematografică este o componentă care are o legătură strânsă cu prezentul și poate contribui la cultivarea unui consum sănătos de materiale audiovizuale în rândul tinerilor, mai ales în contextul…
Vezi articolul

Rezultatele de la Evaluarea Națională de la clasa a VI-a 2022 au fost publicate. 1.200 de elevi care s-au transferat de la oraș, la sat, au avut performanțe mai slabe din cauza școlilor în care au ajuns, din mediul rural

Raportul privind Evaluarea Națională pentru Matematică și Științe, clasa a VI-a 2022, a fost publicat de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. Documentul a urmărit performanțele unor elevi…
Vezi articolul