Kelemen Hunor: O duc pe fetița mea dimineața la școală, au toți niște valize, trollere, parcă pleacă în călătorie de o săptămână / Cadrul e fain în legea României Educate, dar conținutul… E foarte rigid sistemul

824 de vizualizări
Foto: Ilona Andrei – G4Media
Președintele UDMR și candidat al Uniunii la alegerile prezidenţiale, Kelemen Hunor, a afirmat că sistemul de educație este „extrem de rigid”, într-o declarație oferită miercuri, la Antena 3. Acesta a subliniat că elevii din învățământul primar au ghiozdane „ca niște valize, trollere” și că trebuie să stea la școală „cât stă un adult la locul de muncă”.

Întrebat despre programul România Educată, Hunor a adus mai întâi în discuție ghiozdanele grele ale elevilor.

„Eu o duc pe fetița mea dimineața la școală, înainte să mă urc în avion să vin spre București. Au toți în clasa a IV-a, a V-a, a III-a, niște valize, trollere, parcă pleacă în călătorie de o săptămână. Că nu poate ridica, dacă pui rucsacul în spate, cade în spate copilul”, a afirmat Kelemen Hunor.

Acesta a continuat să vorbească despre timpul petrecut de elevi la școală, care, în opinia sa, se apropie de cel al unei săptămâni de muncă pentru un adult.

„Deci 40 de ore să stea un copil în clasa a VII-a, în clasa a VIII-a, săptămânal, cât stă un adult la locul de muncă? E crimă. Deci de ce scoatem noi pe bandă rulantă analfabeți funcționali? Sistemul este extrem de rigid. După care ar trebui să facă și sport, după care ar trebui să mai stea și cu prietenii și eventual și cu familia. Deci noi nu creștem spirite, ci oameni care după aceea nu se vor descurca. Da, e o problemă. Cadrul e fain în legea României Educate, dar conținutul… E foarte rigid sistemul, știți și dumneavoastră, știu și eu. Aici, sigur, urmează următoarea guvernare, să mai flexibilizeze, dacă poate și dacă dorește”, a completat Kelemen Hunor.

Informații de context

România Educată este proiectul lansat de actualul președinte al României, Klaus Iohannis, în ianuarie 2016, prin care anunța că învățământul românesc va intra într-un proces de reformare.


5 comments
  1. Mă sperie profesorii care gândesc ca doamna Aureliana.Grav este că sunteți că familia Johanis care sunt tot profesori ,dar nu iubiți și nu aveți empatie pentru elevi și copii.

  2. Mai usor cu pianul pe scari, Hunor, tatic cu varsta de bunic. Un tata tanar cara ghiozdanul elevului. Si oricum cara toate cwcaturile la scoala. Sunt profesor si vad sticlanul de 1 litru de apa, penarul burdusit ca sa se vada ultimul racnet de carioci cu sclipici Frozen si pixurile cu lumini etc. Copiii au 4 ore la primar. Din care sigur macar una fara manual si caiet in ziua respectiva. Deci… Ganditi-va ca pe vremea noastra toate erau mult mai rudimentare si mai grele decat azi. Nu ne-a mai plans nimeni si nu ne-am plans la nimeni, ca de-atata parenting, ne luam o scatoalca de ne sareau plangerile si revoltele din cap. Si bateam asa jumate de oras singurei cu cheia de gat inca de la clasa I.

    1. cucoană, copiii din școala primară au manuale, au auxiliare și au și caiete pentru multe materii (mate, română, limbă străină, Muzica! religie, dezvoltare personala (?). au nevoie de apă, că nu au țâșnitoare în curte ca pe vremea noastră (și, ce să zic, pe vremea noastră nici nu erau 37 e grade în iunie). uneori cară ustensile pentru desen și încălțările de schimb pentru sport. ghiozdanul are și el o greutate, dacă ii alegi unul care să nu îi rupă spatele cu toate porcăriile din el. și cum nu toți copiii mănâncă de la McDonald’s de la 9 luni, multe ghiozdane sunt mai grele decât copiii! așa că scutiți-ne cu penare burdușite (cât de burdușit să fie, frate, un penar, o fi trusă din ăia de instalator?) ca sa se laude elevul. cred că proiectați ceva din copilăria tristă în care vedeați penare in Neckermann și la noi erau doar din alea din lemn:)))

  3. “Cadrul e fain în legea României Educate”

    Dl. Kelemen sa aiba amabilitatea sa ne explice si noua care este acest cadru si ce este fain la el? Nu stiu cum, noua ne-a scapat acest detaliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitățile de medicină laudă proiectul de OUG care le permite să ridice construcții pe terenuri din domeniul public, din fonduri externe nerambursabile / Propunerile au fost descrise de Opoziția USR drept „tun imobiliar” ce ar contraveni Constituției

„Punerea în practică, și în regim de urgență, a soluțiilor ce vizează dezvoltarea unei noi infrastructuri a sistemului de învățământ românesc, soluții ce se regăsesc de altfel și în PNRR,…
Vezi articolul

Sumele Gauss, scrierea în baza 10, factorul comun, metoda comparației, cel mai mare divizor comun și calculul sumelor de puteri – printre cele mai căutate lecții de Matematică pe o platformă online: noțiunile abstracte din programa școlară sunt cel mai greu de asimilat

Noțiunile abstracte din programa școlară, cel mai greu de asimilat de către elevii români, potrivit unui comunicat de presă al reprezentanților unei platforme cu lecții de aprofundare și învățare a…
Vezi articolul

INTERVIU Directorul Școlii Gimnaziale din Curcani, unde aproape 40% dintre elevii au luat peste nota 5 la Evaluarea Națională 2023: O mare greșeală a fost că nu am ținut cont de rezultatele de la evaluările de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, pentru că puteam să prevenim lucrurile. Am deschis o școală de vară gratuită pentru a încerca să mai ridicăm puțin nivelul elevilor

Directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 din Curcani, Viforel Dorobanțu, nu este deloc mulțumit de rezultatele elevilor de la Evaluarea Națională 2023 și spune că își asumă acest eșec. Într-un interviu…
Vezi articolul