Copiii cu vârsta sub 16 ani din Australia nu vor mai avea acces la rețelele de socializare / Prim-ministrul Anthony Lebanese: Vrem ca tinerii să aibă experiențe reale cu oameni adevărați

298 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Copiii cu vârsta sub 16 ani din Australia nu vor mai avea acces la rețelele de socializare, a declarat prim-ministrul Anthony Albanese ieri, 10 septembrie, după cum relatează Le Monde. Deși politicienii spun că așa vor reuși să elimine efectele negative ale platformelor online asupra psihicului tinerilor, specialiștii în domeniu consideră această măsură ineficientă.

Guvernul australian va introduce anul acesta o legislație care va interzice accesul copiilor la platformele online de socializare.

Premierul australian a precizat că limita de vârsta pentru care se va aplica această măsură va fi între 14 și 16 ani. Acesta a menționat că preferă să restricționeze utilizarea rețelelor de socializare pentru tinerii cu vârste până la 16 ani.

Anthony Albanese a anunțat că în următoarele luni va avea loc o procedură de verificare a vârstei limită optime, mai notează sursa menționată anterior.

„Vreau să văd copiii fără dispozitive și pe terenurile de fotbal, piscine și terenuri de tenis. Vrem ca ei să aibă experiențe reale cu oameni adevărați, pentru că știm că social media provoacă daune sociale”, a subliniat liderul de centru-stânga, potrivit sursei citate.

Acesta catalogat platformele sociale ca fiind „un dezastru” și a pus accentul pe problemele mentale pe care le înfruntă mulți tineri din cauza rețelelor de socializare.

Liderul opoziției, Petter Dutton, s-a arătat în favoarea acestei măsuri. „Fiecare zi de întârziere a acestei măsuri îi face pe copii vulnerabili la efectele nocive ale rețelelor sociale și este timpul să ne bazăm pe companiile de tehnologie pentru a impune limite de vârstă”, a spus acesta, conform sursei citate.

Cu toate acestea, experții consideră că restricționarea accesului la rețelele de socializare va fi ineficientă. De exemplu, Daniel Angus, profesor la Universitatea de Tehnologie din Queensland – Australia, a catalogat această inițiativă ca fiind „nechibzuită”, citat în materialul din publicația franceză.

„Această mișcare pripită subminează dezbaterile și principiile democratice ale deliberării și amenință să creeze prejudicii grave prin excluderea tinerilor de la o participare semnificativă și sănătoasă în lumea digitală”, a spus Angus.

În plus, acesta a atras atenția cu privire la faptul că, în lipsa platformelor online cunoscute, tinerii vor ajunge să folosească „spații online de slabă calitate” și astfel va dispărea „un mijloc important de conexiune socială”, a mai notat Le Monde.

Și Toby Murray, profesor la Universitatea din Melbourne, a criticat această măsură, potrivit sursei menționate. Specialistul în tehnologia informației a explicat că metodele de verificare a vârstei limită potrivite „nu sunt fiabile, sunt prea ușor de evitat, sau pun în pericol viața privată a utilizatorilor”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Normele de aplicare ale programului “Masa Caldă” în școli, aprobate de Guvern la o lună de la începerea școlii. Numărul de școli beneficiare și sumele alocate de Guvern sunt la fel ca anul trecut, dar lista școlilor încă nu e publică / Elevii vor primi masa caldă în câteva săptămâni, în funcție de durata licitațiilor, spune ministra Educației

Guvernul a aprobat Hotărârea de Guvern privind normele de aplicare pentru desfășurarea programul “Masa Caldă” în școli, la o lună de când a început școala. Întrebată la Euronews, când vor…
Vezi articolul

Ministerul Educației începe alegerea viitorilor membri CNATDCU, instituție lăsată prin Legea Deca-Iohannis fără rolul principal în analiza plagiatelor și transformată în Comisie coordonată ministerial / Selecția membrilor pentru mandatul 2024-2028 are loc în pline dispute privind standardele minimale pentru titluri academice

Ministerul Educației a lansat, luni, procedurile pentru desemnarea membrilor viitoarei Comisii Naționale de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare – fostul CNATDCU transformat, prin Legea învățământului superior din 2023,…
Vezi articolul

Burse de merit și excelență 2024-2025. LISTĂ Premiile, concursurile și olimpiadele școlare sau sportive pentru care elevii primesc burse, trimise în școli printr-o adresă de Ministerul Educației / Au fost incluși elevii de la licee sportive

Lista premiilor, concursurilor școlare și olimpiadelor școlare sau sportive pentru care elevii primesc burse merit și excelență în anul școlar curent (2024-2025), pentru rezultatele obținute în anul școlar trecut (2023-2024),…
Vezi articolul

Peste 400 de profesori înscriși în Inspectoratul Școlar Civic reclamă că au prea mulți elevi în clasa lor pentru a face o educație de calitate individualizată / Platforma în care aproape 3 mii de cadre didactice sunt consultate pentru luarea deciziilor

După ce aproape 3.000 de profesori s-au înscris în platforma civică digitală, dedicată lor, numită Inspectoratul Școlar Civic, înființată de World Vision România, au fost aplicate o serie de chestionare…
Vezi articolul