Copii de clasa pregătitoare, înghesuiți să învețe în două apartamente în prima săptămână de școală, după ce școala „Mihail Sadoveanu” din Vaslui e de trei luni în reparații

720 de vizualizări
Foto: © Fedecandoniphoto | Dreamstime.com

Situație tensionată la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Vaslui, încă de la începutul anului școlar. Elevii de clasa pregătitoare sunt nevoiți să învețe în condiții improprii, din cauza lucrărilor de renovare care durează de trei luni și fără un termen clar de finalizare. Aceștia au fost repartizați în două apartamente cu două camere, unde 22 de copii învață în aproximativ 15-16 metri pătrați. Contactată de EduPedu.ro, conducerea Inspectoratului Județean afirmă că elevii vor fi mutați în alt spațiu de săptămâna viitoare.

În timp ce o parte dintre elevii școlii au fost redistribuiți la Școala Gimnazială „Constantin Motaș”, părinții copiilor de clasa pregătitoare sunt revoltați de „soluția” găsită de autorități. Elevii nu au început școala în unitatea de învățământ, ci în clase improvizate în apartamente cu două camere.

Primarul Vasluiului, Lucian Braniște, prezent la festivitățile de deschidere a anului școlar, a fost confruntat de părinți cu privire la această problemă și a promis că situația va fi rezolvată în două luni, dar nu a oferit detalii concrete despre modul în care va face acest lucru, lăsând părinții sceptici, relatează adevărul.ro.

Elevii ar urma să fie mutați luni în alt spațiu

Contactat de EduPedu.ro, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, Anamaria Botan, susține că de lunea viitoare copiii vor fi mutați în niște spații corespunzătoare:

„Este demarată procedura de achiziție a unui spațiu corespunzător de către Primăria Vaslui. Lunea viitoare cele două clase pregătitoare vor învăța în acele spații. Săptămâna viitoare, da, de luni vor intra în acel spațiu, care a necesitat procedura de achiziție din partea Primăriei”, a spus șefa ISJ Vaslui.

Este normal să mai fie pe aici, pe colo, probleme, știți, astea sunt reabilitările”, a completat AnaMaria Botan.

Cazul nu este unul izolat. După cum a declarat chiar ministrul Educației, Ligia Deca, peste 800 de școli au fost în șantier la începutul acestui an școlar și în multe dintre acestea nu se pot desfășura cursuri din cauza construcțiilor și modernizărilor. Mai mult, zeci de școli ar fi cerut inspectoratelor să organizeze „Școala altfel” în prima săptămână de școală, pentru că sunt în șantier, ca soluție pentru ca elevii să nu facă cursuri până pe 16 septembrie.


Foto: © Fedecandoniphoto | Dreamstime.com Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Anchete ale inspectoratului școlar și conducerii Liceului Teoretic Carei după ce un profesor de matematică care ar fi chemat elevii de la clasă la meditații “en-gros” a fost reclamat de părinți că încearcă să evite legea Educației / I-ar fi pus să semneze cereri că “insistă foarte mult să îl accepte pe copil la ore particulare”

Inspectoratul școlar Satu Mare și conducerea Liceului Teoretic Carei anunță că vor deschide anchete în cazul acuzațiilor mai multor părinți la adresa profesorului de matematică Traian Tămâian care face meditații…
Vezi articolul

Unul din doi elevi de clasa a VIII-a nu a luat 5 la simularea Evaluării Naționale la Matematică din județul Brăila/ La clasa a XII-a, 54% dintre elevi au promovat proba de matematică

75% dintre elevii de clasa a VIII-a din județul Brăila au promovat proba de limba și literatura romana și 49% proba de matematică, la simularea Evaluării Naționale 2023, organizată de…
Vezi articolul

Cîmpeanu, atac la adresa asociațiilor de părinți și elevi: “Nu am dat dreptul de reprezentare”, ca părinte, unei organizații care “vorbește în numele tuturor părinților din România” / “Un elev care nu a susținut Bacalaureatul să nu încerce să se substituie autorităților sanitare”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a abordat în termeni critici, în conferința de presă susținută vineri dimineață, poziții exprimate pe tema deschiderii școlilor de organizații ale părinților și ale elevilor. Despre…
Vezi articolul

Cîmpeanu: Începând de azi, avem la nivelul fiecărei școli un responsabil pentru protecție sanitară și pentru facilitarea legăturii între reprezentanții DSP și părinți / Reprezentanți sanitari pe școală au fost desemnați și anul trecut

Începând de luni dimineață, la nivelul fiecărei școli din țară a fost desemnat un responsabil de protecție sanitară, care va facilita și legătura dintre părinți și reprezentanții direcțiilor de sănătate…
Vezi articolul