Anchetă a Inspectoratului Școlar Maramureș după ce subiectele de la Evaluarea Națională s-au scurs dintr-un centru de examen din Baia Mare / Inspectorul Mihai Pop: Vom sesiza poliția, e caz penal

16.580 de vizualizări
Mihai Cosmin Pop / Foto: Edupedu.ro
Subiectele de la proba de Evaluarea Națională s-au scurs din centrul de examen „Maramureș 3586”, potrivit variantelor publicate pe mai multe site-uri din presa centrală și locală. Acestea au apărut la puțin timp după ora 9:00, ora de start a probei scrise de la Limba și literatura română, când peste 160 de mii de elevi erau în plin examen. „Vom sesiza poliția, este caz penal”, a declarat pentru Edupedu.ro inspectorul școlar general de Maramureș Mihai Pop.

Centrul de examen din care s-au scurs subiectele este o școală din Baia Mare. Acestea ar fi fost trimise și distribuite apoi pe mai multe grupuri de părinți, pe aplicații de socializare, potrivit surselor Edupedu.ro.

Captură cu pagina publicată de mai multe publicații la puțin timp de la debutul probei:

Articol în curs de actualizare


3 comments
  1. Auzi acolo, anchetă! N-am niciun dubiu domnule Mihai Pop, ca in urma anchetei inspectoratului, responsabilii nu vor fi “albiti”! La fel cum in virtutea solidaritatii de clan, nu ati aplicat masurile legale atunci cand v-am sesizat abuzuri petrecute asupra elevilor Colegiului National Ghorghe Sincai din Baia Mare. Tot caz penal era si acolo dar i-ati fi deranjat pe unii domni profesori! Elevii vin si pleaca, profesorii, directorii si inspectorii raman. Colegi. Pana la urma pentru ce exista inspectoratul, nu ca sa stinga incendii si sa ascunda rahatul sub pres? Nimic din ce se sesizeaza nu se trateaza cu responsabilitate, decat daca se rasufla in presa. Nu inteleg de ce o mai tot dau inainte ministerul educatiei si societatea civila cu cliseul ala expirat: “in interesul superior al elevului”!

  2. Acestea sunt așa -zise “cadre didactice”cu școli terminate cu ajutorul straiței de acasă,””educate in spiritul lui Iuda”,gata oricând să vândă și să cumpere, FĂRĂ VALORI MORALE, FĂRĂ CONȘTIINȚĂ,care nu se “coboară “să vorbeasca cu bătrânii,sau să învețe ceva de la ei, care prind posturi la cele mai bune școli in ultima etapă a mișcării personalului didactic,prin cumulare de ore ramase ici colo,”din întâmplare”

    1. Nu doar prin cumul de ore. Sunt pline scolile/liceele/colegiile performante de profesori slabi, intrati pe usa din dos, prin celebra schema a schimbului de posturi. Un profesor de la o scoala slaba dar care mai are ani buni pana la pensie, gaseste un profesor de la o scoala performanta in prag de pensionare. In ultimul an inainte de pensionare, cei doi fac schimb de posturi contra unei sume de intre 6 mii si 10 mii de euro. Aluia batran nu-i pasa de unde se pensioneaza iar cel care cumpara postul ajunge sa predea la o scoala, la care altfel nu ar fi fost in stare sa predea niciodata. Totul sub privirile ocrotitoare si intelegatoare ale inspectoratelor scolare. Si apoi ne miram ca scade calitatea invatamantului, ca elevii se dedau la copiat si alte smecherii, cand tocmai dascalii lor se ocupa cu astfel de combinatii. Ca asa-i in invatamant, nu doar ca ai post pe viata (vezi Johannis) dar la final il mai si vinzi sau lasi mostenire! Din pacate, de la o vreme incoace, nici nu se mai feresc! Si colac peste pupaza, de regula dintre profesorii acestia descurcareti, proptiti de regula si de politic, se aleg mai tarziu si directorii si inspectorii scolari. Inca un domeniu in care se confirma faptul ca, cei care stiu, predau iar cei carora nu le-a placut cartea ii conduc pe primii. Si ne mai miram ca a luat-o invatamantul romanesc la vale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Proiect în 5 școli din Vaslui, dedicat elevilor cu părinți plecați la muncă în străinătate / Până la finalul anului 2023, elevii vor beneficia de suport pentru disciplinele matematică şi informatică şi de consiliere psiho-socială

Asociaţia ‘Societatea Naţională Spiru Haret pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură’, în parteneriat cu  Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, derulează proiectul ‘InfoAcces’, dedicat elevilor cu unul sau ambii părinţi plecaţi în străinătate,…
Vezi articolul
Educație media pentru liceeni: ce își propune acest proiect

UPDATE Doi elevi de clasa a VII-a, excluși de la etapa națională a Olimpiadei de Informatică aplicată, din cauza întârzierii cu care Ministerul Educației a publicat regulamentul actualizat. Unul dintre ei s-a clasat al șaselea pe țară din peste 140 de participanți

Doi elevi de clasa a VII-a, care au participat la Olimpiada de Informatică aplicată AcadNet, au fost excluși de Ministerul Educației de la etapa națională a competiției și „lăsați” să…
Vezi articolul